Aurora

Thea Schenk

Dit zal de laatste lezing van dit seizoen worden. Na de zomer begint er weer een nieuwe lezingen cyclus.

In verband met de meest recente maatregelen tegen verspreiding van het COVID-19 virus is de Wethouder Verheij sporthal de komende weken nog gesloten. Dit betekent ook dat deze lezing hier deze maand geen doorgang kan vinden. In het volgende VSA seizoen wordt deze lezing dan alsnog gehouden op 24 januari 2022.

Aurora, oftewel poollicht, is een spectaculair lichtverschijnsel dat zich voordoet rond de Noord- en Zuidpool. In deze lezing wordt de geschiedenis van aurora’s besproken en ook enkele legendes. Wat is de invloed van de zonnewind en van de magnetische velden van de aarde op de kleur van de aurora? Wat is ruimteweer en kunnen we aurora ook op andere planeten zien? Ook wordt praktische informatie gegeven: waar is goede informatie te vinden over aurora en veel praktische tips over het fotograferen van aurora. De lezing is rijk geïllustreerd met figuren en foto's.

In verband met de maatregelen tegen verspreiding van het COVID-19 virus dienen wij het aantal bezoekers bij onze lezingen in de Wethouder Verheij sporthal beperkt te houden. We kunnen dan met een aangepast tafelplan onderling meer afstand houden in dezelfde of zelfs een iets grotere ruimte. Mede om deze reden wordt de lezing ook verplaatst van de gebruikelijke dinsdag- naar de maandagavond.
Om teleurstellingen bij de zaaltoegang te voorkomen dient u zich dit voorjaar via e-mail tot twee dagen vóór de lezing aan te melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Daarbij dienen een aantal regels in acht te worden genomen om de lezingen op een verantwoorde wijze te laten plaatsvinden. Zie hiervoor het artikel op de home pagina met het volledige protocol.


Aanvang 20:00 uur
Sluiting 22:00 uur

Locatie is zoals gebruikelijk de Wethouder Verheij sporthal.