Volkssterrenwacht Amsterdam

 

De Volkssterrenwacht is al bijna een eeuw actief in Amsterdam. Strict genomen echter niet al die tijd als VSA, dit wordt nader uitgelegd in het artikel over onze Geschiedenis.

Ons doel is alle geinteresseerden binnen de regio Amsterdam de gelegenheid te bieden meer te leren over de sterrenhemel en de sterrenkunde in zijn algemeen. De nadruk ligt hierbij op de theorie (zie onze Lezingen) hoewel we ook de praktijk zeker niet schuwen (zie onze Activiteiten).

Voor slechts € 22,50 per jaar bent u al lid van de VSA. Hiermee heeft u dan toegang tot al onze lezingen en activiteiten. Tevens ontvangt u enkele malen per jaar onze "convocatie" met daarin alle relevante aankondigingen en overige ledeninformatie.

 

In de Stichting “Volksterrenwacht Amsterdam” (VSA, opgericht in 1993) is opgenomen de “Amsterdamse Weer- en Sterrenkundige Kring” (AWSK, opgericht in 1918). Hoewel de AWSK een zelfstandig rechtspersoon is, is ze nauw verweven met de VSA.

De VSA is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (KNVWS).

 

Reeds in 1918 is de Amsterdamse Weer- en Sterrenkundige Kring (AWSK) opgericht. Deze vereniging bestaat nu nog steeds als onderdeel van de Volkssterrenwacht Amsterdam (VSA). Desalniettemin gebruiken we momenteel voornamelijk deze laatste naam.