Museumnacht

Publieksavond

Dit jaar wordt op 2 november voor de veertiende keer de Museumnacht georganiseerd door N8. De Museumnacht is ieder jaar de eerste zaterdag van november van 19:00 tot 02:00 uur.

Dierentuin ARTIS neemt ook deel aan deze museumnacht die daar in het teken van de sterrenkunde zal staan. Met ruimtereizen in de zaal van het planetarium en workshops in de hal. Dit evenement wordt ook ondersteund door de VSA.

In ieder geval het eerste deel van de avond staan we met een aantal kijkers bij het ARTIS Planetarium. In de presentaties zal worden verwezen naar de objecten waar wij een telescoop op hebben gericht.

De datum valt ditmaal, in sterrenkundig opzicht, erg ongunstig: de hemel werkt op deze avond niet echt mee. Van het planetenstelsel is Venus zeer laag in het zuidwesten te zien; ze gaat echter al rond 19:00 uur (wintertijd) onder. Jupiter komt pas rond 21:30 uur (eveneens wintertijd) op. Pas laat in de avond kunnen we een blik op hem werpen.

De maan schittert ook door afwezigheid: Nieuwe Maan op 3 november.

We zullen het dus van helder weer en de mooie sterrenhemel moeten hebben. De Melkweg omspant de gehele hemel, dus sterrenhopen genoeg in Cassiopeia, Perseus en de Voerman. Als het weer goed meewerkt, dan wordt het een prachtige avond!

Programma & Tickets zijn beschikbaar op museumnachtamsterdam.nl voor €17,95.