Landelijke Zonnekijkdag

Universiteit van Amsterdam

Het is voor de Universiteit van Amsterdam jammer genoeg niet mogelijk gebleken om dit jaar een evenement te organiseren voor de Landelijke Zonnekijkdag. We hebben nog wel geprobeerd om dit op kleinere schaal door te laten gaan met onze eigen zonnekijkers, maar ook dat gaat niet lukken deze keer. De weersverwachting duidt ook op veel bewolking. Onze deelname aan de Landelijke Zonnekijkdag komt hiermee te vervallen.

Ook dit jaar wordt de Landelijke Zonnekijkdag weer georganiseerd kort na de langste dag van het jaar en aan het begin van de zomer. Om dit te vieren staan er speciale zonnetelescopen buiten op het grasveld bij het sterrenkundig instituut van de Universiteit van Amsterdam. Enkele van onze leden begeleiden dit evenement met eigen zonnekijkers en geven tekst en uitleg bij de instrumenten en de waarnemingen.

Een nadere beschrijving van het programma en met name de activiteiten binnen wordt in de loop van juni gepubliceerd.

Naar de zon kijken doen we natuurlijk alleen als er niet teveel wolken zijn (of zelfs regen!), maar de binnen-activiteiten gaan sowieso door. Let op: Naar de zon kijken is gevaarlijk! Wij hebben speciale telescopen maar kijk nooit zomaar met een sterrenkijker of verrekijker naar de zon!

Iedereen is van harte welkom, nadere informatie vind u op de website van de Universiteit van Amsterdam (klik hier). De routebeschrijving naar het Science Park vindt u hier.

 

Aanvang 13:00 uur
Sluiting 17:00 uur

Adres:
Science Park 904
1098 XH Amsterdam

 

Meer informatie
Landelijke Zonnekijkdag