International Observe the Moon Night

Het Stenen Hoofd

Tien jaar geleden heeft NASA twee satellieten in een baan om de maan gebracht. Deze hebben een enorm aantal hoge resolutie beelden van de maan opgeleverd waarmee ook de algemene interesse in de maan weer werd aangewakkerd. Sindsdien organiseert NASA jaarlijks de International Observe the Moon Night, een evenement waaraan wereldwijd aandacht wordt besteed. Dit jaar doet de VSA ook mee. Het is voor ons de eerste keer en we gaan onze kijkers opstellen voor het publiek op Het Stenen Hoofd.

Deze locatie is gelegen aan het IJ en bereikbaar vanaf de Westerdoksdijk nabij het Barentszplein. Vanaf hier kunnen we kort na zonsondergang de maan bekijken die dan boven het Westerdok zichtbaar zal zijn. De maan is deze avond in Eerste Kwartier en zal daardoor het grootste deel van de avond te zien zijn. Helaas niet erg hoog aan de hemel, maar met onze telescopen kunnen we de maankraters in detail bekijken.

Logo International Observe the Moon Night

Misschien kunnen we ook nog een blik werpen op Jupiter en Saturnus. Maar de aandacht zal natuurlijk vooral uitgaan naar de maan. Het is dit jaar ook nog eens vijftig jaar geleden dat er voor het eerst mensen op de maan zijn geland en er zijn weer volop serieuze plannen om daar binnen enkele jaren terug te keren. Al met al een mooie gelegenheid om te komen kijken!

Iedereen is van harte welkom, nadere informatie vind u via onderstaande links. Bij zware bewolking of zelfs regen kunnen we onze telescopen niet opstellen en ook geen alternatief programma aanbieden. Laten we dus maar hopen op mooi weer met een heldere hemel.

Aanvang 20:00 uur
Sluiting 23:30 uur (ongeveer)
Toegang: Gratis

Adres:
Westerdoksdijk t/o 715A
1013 BX Amsterdam

Meer informatie
NASA Observe the Moon
Het Stenen Hoofd