Maansverduistering

Universiteit van Amsterdam

Het sterrenkundig instituut van de Universiteit van Amsterdam organiseert een speciale sterrenkijkavond om gezamelijk de maansverduistering te bekijken. Dit wordt een zogeheten totale maansverduistering. Vanuit Nederland bekeken staat de aarde precies tussen de zon en de maan. Die wordt dan niet onzichtbaar, maar kleurt helemaal donkerrood en dat is een prachtig gezicht. Als het weer meewerkt is kunt u dat met het blote oog al goed zien, en nog beter met de telescopen die wij voor de gelegenheid gaan opstellen. Enkele van onze leden begeleiden dit evenement met eigen kijkers en geven tekst en uitleg bij de instrumenten en de waarnemingen.

De maansverduistering begint al om 19:13 uur terwijl het dan nog veel te licht is om dit goed te kunnen bekijken. Dat gaat beter vanaf ongeveer 21:30 uur als de zon bijna ondergaat. De maansverduistering duurt tot ruim na middernacht en bij voldoende belangstelling en vooral een mooie heldere hemel proberen we de eclips tot het einde te begeleiden.

Nadere details over de organisatie van deze avond kunt u vinden op de website van de Universiteit van Amsterdam (klik hier). Iedereen is van harte welkom, aanmelding tevoren is niet nodig.

De routebeschrijving naar het Science Park vindt u hier.

Aanvang 21:30 uur
Sluiting 00:45 uur (ongeveer)

Adres:
Science Park 904
1098 XH Amsterdam