Publieke Zonnekijkmiddag

Universiteit van Amsterdam

Het sterrenkundig instituut van de Universiteit van Amsterdam organiseert een speciale zonnekijkmiddag. Het is de langste dag van het jaar en het begin van de zomer. Om dit te vieren staan er speciale zonnetelescopen buiten op het grasveld en kunt u binnen genieten van de voorstellingen in het mobiel planetarium van NOVA. Ook zullen er korte lezingen zijn over het zonnestelsel en laat men zien hoe een solargraph wordt gemaakt. Enkele van onze leden begeleiden dit evenement met eigen zonnekijkers en geven tekst en uitleg bij de instrumenten en de waarnemingen.

Naar de zon kijken doen we natuurlijk alleen als er niet teveel wolken zijn (of zelfs regen!), maar de binnen-activiteiten gaan sowieso door. Let op: Naar de zon kijken is gevaarlijk! Wij hebben speciale telescopen maar kijk nooit zomaar met een sterrenkijker of verrekijker naar de zon!

Iedereen is van harte welkom, nadere informatie vind u op de website van de Universiteit van Amsterdam (klik hier). De routebeschrijving naar het Science Park vindt u hier.

 

Aanvang 13:00 uur
Sluiting 17:00 uur

Adres:
Science Park 904
1098 XH Amsterdam