Lights Out

Sterrenkijken op het dak van Felix Meritis

Eind van dit jaar sluiten de grote houten deuren van Felix Meritis voor een grootse verbouwing en is het gebouw een jaar dicht. Voordat de bouwvakkers komen, is deze avond de allerlaatste kans om het hele pand in zijn volle glorie te beleven. Het "Lights Out" programma omvat een aantal van de meest populaire voorstellingen en activiteiten van de afgelopen jaren. De VSA is daarom ook weer van de partij in het historisch observatorium van Felix Meritis.

Loop nog een keer de krakende trap op. Speel verstoppertje in alle gangen, spuit graffiti in de Teekenzaal, bekijk de sterren vanaf het dak en kom dansen in de darkroom. Bied tijdens de veiling op obscure curiosa uit de Felix-collectie, bekijk korte films in de Koepelzaal en doe samen met ons om middernacht het licht uit. Want aan al het moois komt een eind.

Ook het dak van Felix Meritis, waar het oudste observatorium van Nederland zich bevindt, gaat open voor publiek. We stellen daar een paar telescopen op en enkele leden van de VSA geven ter plekke uitleg over wat er zoal te zien is aan de sterrenhemel. Dit uiteraard alleen bij droog weer, dus hou de weersverwachting in de gaten.

Aanvang: 19:00 uur
Sluiting: 22:30 uur
Toegang: € 10,00

Adres:
Keizersgracht 324, Amsterdam

Meer informatie
Lights Out