Publieke Sterrenkijkavond

Universiteit van Amsterdam

Eerder stond deze sterrenkijkavond aangekondigd voor 8 december, maar op die avond is er nu alleen een lezing bij de Universiteit van Amsterdam.

Iedere maand (behalve in de zomermaanden) organiseert het sterrenkundig instituut van de Universiteit van Amsterdam een publieke sterrenkijkavond op een vrijdag waarop in ieder geval de maan de hele avond boven de horizon staat. Dat is het geval rond maanfase Eerste Kwartier. De maan is dan voor ons zichtbaar als half verlicht en staat voor zonsondergang al hoog aan de hemel. Eerste Kwartier is deze keer op 20 november.

Bij helder weer worden beide koepels van het observatorium geopend en zijn de telescopen (waaronder de grootste telescoop in Nederland) voor het publiek toegankelijk om objecten aan de sterrenhemel te bekijken.

Enkele van onze leden begeleiden dit evenement iedere maand en geven tekst en uitleg bij de instrumenten en de waarnemingen.

50cm telescoop in de geopende sterrenkoepel

Zelfs bij bewolking is er nog een uitgebreid programma met o.a. een lezing en een rondleiding langs de telescopen.

Iedereen is van harte welkom, maar u dient zich wel tevoren aan te melden. Dat kan via de website van de Universiteit van Amsterdam (klik hier). De routebeschrijving naar het Science Park vindt u hier.

 

Aanvang 19:00 uur
Sluiting 21:00 uur

Adres:
Science Park 904
1098 XH Amsterdam